sâmbătă, 6 februarie 2010

Despre muzica lu´ peste

Mircea Badea a spus de multe ori ca el nu intelege muzica. Ookkk.... fie. Dar sa spuna de curand ca MUZICA e o mare PROSTIE si chiar nu ii vede rostul, ba chiar ca isi manifesta „dezgustul dobandit in decenii fata de muzicile lu’ peste“... asta a fost chiar prea mult pana si pentru mine. M-a indignat!
Cum sa traiesti pe lumea asta fara sa ADORI muzica? ... de orice fel ar fi ea. Credeam ca pentru fiecare om exista un gen care sa ii fie pe plac. Cred in continuare ca exista piese care sa te faca sa vibrezi, sa suspini, sa sari in sus de bucurie, sa tzopai ca un copil mic sau pur si simplu sa visezi. Sunt piese pe care te prostesti cu prietenii, altele pe care te iubesti cu prietenul/prietena, exista piese care atunci cand le asculti iti aduc in minte intamplari, oameni, stari ... De expemplu C&C Music Factory e un fel de energizant pentru mine. De fiecare data cand o aud imi vine sa sar de pe scaun si sa dansez asa cum invatasem la 8 ani la Trompy (o trupa de dans la inceputul anilor 90 in Timisoara, unde se dansa un fel de rap-dance). Era a dream-come-true sa ajungi in „Trompy“! Eu ajunsesem acolo, a fost de vis, iar prima piesa pe care am invatat sa ma batzai era „Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)“ – se dansa in pasi de Mc Hammer si era obligatoriu sa porti salvari si tricou cu elefantei :).

Nu cred in muzica doar pentru ca ma mai joc de-a spiOance la radio, ci pentru ca pentru mine muzica chiar inseamna multe. Poate ca am crescut fiind generatia MTV, VIVA TV (ohh, i miss it...) si VH1... dar noi nu aveam net atunci, aveam tv si era ceva nou sa avem cablu. Tin minte ca ma uitam ore in sir la videoclipuri si nu ma plictiseam (asta prin clasele 3 – 7), iar in liceu adormeam cu radioul aprins pentru ca vroiam sa o aud primul lucru cand ma trezesc. Acum nu pot pleca de pe loc cu masina, daca nu imi fixez scaunul, oglinda (:)) si pornesc radioul preferat.

Asa la un scurt review am intocmit o lista cu piese care ma fac sa ma simt LIKE WOW! chiar si cand am cea mai proasta zi ever:

Depeche Mode – Strange Love
Guns ´N Roses - Sweet Child of Mine
Simple-Minds – Don´t You Forget About Me

Katrina and The Waves – Walking on Sunshine
The Cure – Just Like Heaven, Friday I´m In Love
Keane – Spiralling

U2 - Elevation


Si mai sunt muuulltte dar acum e tarziu si astea au fost primele ce mi-au venit in minte.
Sunt curioasa care sunt piesele care te reprezinta pe tine!

PS: Si da, recunosc, cand ascult Stela Enache si Florin Bogardo „Ani de liceu“, devin melancolica :) ... si lacrimez ( hahaha, nici chiar asa)

Un comentariu: