duminică, 28 februarie 2010

In Prenz


Prenzlauerberg este cartierul, care va fi "mein Zuhause" in urmatoarele 3 luni. Cu imaginea de mai sus nu prea mai are nimic in comun. Fostul cartier muncitoresc din Berlinul de Est s-a transformat intr-o zona a artistilor si a tinerilor si vibreaza din toate incheieturile a "viata". Cartierul a suferit cele mai drastice transformari din ultimii ani: blocurile cu apartamente ieftine de dinaintea caderii zidului au fost ocupate de cafenele si restaurante, iar de la reunificarea Berlinului a devenit una dintre cele mai populare zone rezidentiale. Multi vest-germani s-au stabilit aici, au renovat cladirile si au cumparat mai toate apartamentele.
In "Prenz" barurile, cafenelele si restaurantele sunt la ele acasa si sunt concentrate in special in jurul pietei Kollwitzplatz. Cartierul are si propriul 'Prater' - un parc de distractie care este denumit la misto' dupa cel din Viena si asta pentru ca se vroia o copie a celui austriac. Si daca tot suntem la nemti trebuia sa gasim aici si o berarie. "Kulturbrauerei" este un complex de cladiri care gazduia printre altele fabrica de bere "Schultheiss". Astazi nu mai functioneaza.
Ce sa mai...daca nici asa nu v-am convins... Prenz este un cartier foarte colorat si indragit, iar eu ma simt deja ca acasa!





Un comentariu:

  1. La Kulturbrauerei mi-am pierdut eu noptile. E genial locul, sunt multe baruri/cluburi si un club superfain numit Alte Kantine. Sa treci!

    RăspundețiȘtergere