luni, 24 mai 2010

Karneval der Kulturen





Ca Berlinul este o metropola multiculti am mai spus si poate ma tot repet. E un oras in care toate natiile convietuiesc in pace unele cu altele (mai putin cand e vorba de cei de extrema dreapta) si totul decurge intr-o oarecare armonie. Asta imi aduce cumva aminte de Timisoara, unde pe parcursul anilor nemti, unguri, sarbi si alte natii au convietuit impreuna si au luat una de la alta ce a fost mai bun si mai frumos.

Dar revenind la Berlin in weekendul trecut a avut loc cea de-a 15-a editie a carnevalului culturilor sau in deutsch "Karneval der Kulturen". Carnavalul are loc in fiecare an in weekendul Rusaliilor si aduna mii de oameni in cartierul Kreuzberg in cele 4 zile de sarbatoare stradala . Pe cele 8 scene se urca artisti care furnizeaza muzica pe toate gusturile, iar nenumaratele tarabe hranesc pana si cele mai mofturoase preferinte culinare. De fapt totul se poate caracteriza simplu: aglomeratie maxima si cumva nu e deloc departe de ceea ce cunoastem deja de la Festivalul Berii sau alte sindrofii asemanatoare. Momentul cel mai asteptat al carnavalului este duminica, atunci cand are loc parada formatiilor. Anul acesta au fost 100 in cap. Asemanator cu parada carnavalului de la Rio parada formatiilor participante se face cu camioane impodobite si muzica data tare. E super!!! Oricine se poate alatura paradei daca ii place o anumita formatie. Tot ce trebuie sa faci e sa urmezi camionul, sa topai si sa arati multa buna dispozitie.

Am incercat sa fac fotografii, doar oamenii se miscau mult mai repede decat putea aparatul meu sa faca poze. Asa ca, long live the internet! Ideea e sa va fac sa capatati si voi o imagine a ceea ce este Karneval der Kulturen.


Fotos by Johannes Gruhl:

Un comentariu: