sâmbătă, 8 mai 2010

Hertha sta o tura...

O harta a Europei de pe care lipseste capitala Germaniei... asta a aparut de curand in presa sportiva nemteasca. Berlinul este prima capitala europeana din ultimii multi ani care nu mai are o echipa de fotbal in prima liga. De 2 luni si jumatate de cand sunt eu aici, berlinezii au tot tinut pumnii stransi, degetele incrucisate, au facut matanii si aprins lumanari, dar tot degeaba: Hertha BSC a retrogradat in liga secunda!


Fanii au plans, au injurat, ba chiar s-au si incaierat acum nu demult... deci, au facut toate cliseele unor suporteri disperati. Toate astea insa nu au putut ajuta echipa. Astazi totusi e o zi speciala: Ultima etapa din Bundesliga. Este ziua in care practic nu mai conteaza nimic, decat spectacolul. Hertha BSC intalneste pe Olympiastadion pe FC Bayern München. Bayern este iar campioana, iar tot ce mai pot face astazi herthanii, e sa le ofere suporterilor o speranta ca la anul pe vremea asta vor promova si vor fi din nou "Erstligisten".


(Foto: http://www.skyscrapercity.com/)


Marele meu regret este ca nu am reusit sa ajung si eu la un meci pe Olympiastadion. Meciurile la care vroiam sa ajung... s-au dovedit a fi greu accesibile. La meciul de acasa cu Vfb Stuttgart, hertanii au fost sanctionati pentru incaierarile suporterilor si deci locurile limitate. Iar meciul cu Bayern e sold-out de mai bine de o luna. So...stau pe tusa!

Asta e, am admirat stadionul doar pe dinafara. Si cand ma uit la el... pffff, cate echipe din liga a II-a de fotbal din Romania nu si-ar dori sa aiba un stadion ca asta, chiar si jucand la matineu?

UPDATE: Hertha BSC - FC Bayern 1:3 - FC Bayern München campioana pentru a 22-a oara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu